Siirry pääsisältöön

Huhtikuun salainen neuleystävä paketti ja tämän vuoden valmistuneita käsitöitä

Kevät rupeaa olemaan jo Oulussakin pitkällä ja huhtikuun paketti tuli postissa tänään. Työt ja urheilu on vienyt ison osan alkuvuiden ajasta, mutta nyt sairaslomalla ja liikunta kiellossa ollessa saanut jotakin tehtyä. Tiistain neulepiirissä viereisessä pöydässä tehtiin kirjontatöitä ja olihan se pakko 20vuoden jälkeen itsekkin tehdä muutama ristipistotyö. Ja jäin ihan koukkuun. Näihin nappialkioihin haen vielä magneetit, jotka liimaan tuonne taakse ja avot, näistä tulee ihania!
Ja mikä parasta, sny paketti tuli postissa! Paketti oli ihanan vihreä ja kaikki paketissa oleva pääsee kyllä käyttöön!
Tuoksukynttilät ei palaessaan ollut yhtään tujakka tuoksuisia, olen tässä jo yhden polttanutkin!


Paketissa oli Fabelia vaikka muille jakaa, kerä Maijaa, servettejä, kynttilöitä, värikkäät mittalusikat, yrttisakset, käsirasvaa ja siemeniä; jotka meidän perheen hortonoomi saa laittaa tulemaan. Meillä mies on parempi kukkien ja kaiken elävän kanssa kuin minä, vaikka rakastankin kukkia ym.
Kiitos paketista, oli aivan ihana!

Olen tänä keväänä saanut muutakin aikaiseksi. Vähän, mutta kummiskin jotakin!

Yhden keväisen keittiöliinan olen saanut valmiiksi

Työkaverille Niina Laitisen Soulmates2

Säärystimet tilauksesta

Ystävälle ylipolven sukat

Huomenna vielä linkuttamaan viimeinen työpäivä Antellilla ennen uusiin haasteisiin siirtymistä!

Kommentit

 1. Wau mikä paketti! Oikea runsaudensarvi!
  Tosi kivoja nuo ristipistotyöt, se on koukuttavaa puuhaa.
  Tsemppiä uusiin haasteisiin:)

  VastaaPoista
 2. Oletpa saanut paljon mukavia neuleita aikaan.
  Hyvä, ettei kynttilät liikaa hajusta. Tuntui pakettia kootessa, että tuoksu tunkeutuu kaiken läpi. Ehkä uskallan laittaa jotain seuraavaankin. Pianhan senkin voi lähettää.

  VastaaPoista
 3. Laitan kohta puoleen pakettia matkaan. Tuli vähän köyhästi koottu, mutta paketti kuitenkin. Olin myös tehnyt sellaisen kardinaalimokan, että laitoin syntymäpäiväsi toukokuun kohdalle kalenteriin. Anteeksi. Jälkikäteisonnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, aina ei mee nappiin!! Täällä jo ootellaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!