Siirry pääsisältöön

Tämän vuoden viimeinen sny paketti sekä kuulumisia

Johan aika rientää! Joulukuu on jo alle viikon päästä puolessa ja hirveä härdelli päällä niin töiden, kuin käsitöidenkin osalta! Sny parinikin oli muistanut mua ja pakettikortti oli tainnut tulla jo torstaina postilaatikkoon. Kiireinen viikonloppu verotti sen verran että töiltä ei kerennyt hakea ja sunnuntaina, kun olisi päässyt ihmisten aikaan, lähi valtsu ei ollut itsenäisyyspäivän vuoksi auki.
Vaikka muutaman päivän olen kerennyt jo vapaitakin viettämään, on silti bloggaus jäänyt tekemättä. Tiistaina tein suursiivouksen kaaokseen ja sain leivottua piparkakkutalon palat sekä leivoin pullaa!


Sny parini paketista paljastuikin pieni hajuvesi, joka pääsi heti käyttöön; sydämmen mallinen joulukoriste,joka pääsi heti roikkumaan keittiön kynttelikköön, kerä novitan punaista sukkis lankaa, pinkkiä blend bamboota, pussi käsitöille (kuvassa huonosti esillä) ja ihanaa fazerin mustikkasuklaata (joka jo kuvan otto hetkellä oli pistetty parempiin suihin!).

Sny parini ei vielä paljastanut itseään, joten jännitysksellä odotellaan, millä hän itsestään ilmoittaa!


Hurahdin kesällä roomassa desigualin vaatteisiin. Eihän se väärin ole tilata nöitä black fridayn kunniaksi lisää?? Tyylille uskollisena tulikin tilattua kengät, takki, mekko, legginssit ja hame. Hupsista.

Pientä jouluhifistelyä. Olen ihan rakastunut noihin iittalan kastehelmiin. Joulupaketit odottaa hyllynpäällä pääsyä oikeiden omistajiensa luokse. Rakastan tuota sny pariltani viimekuussa saamaa huovutettu kaulakorua, täytyykin metsästää siihen sopivat korvakorut jostain. Tietysti voisin itsekkin tehdä, huovutusvillaa ja korvakorun koukkujakin löytyy, mutta aikaa ei.

Siellä myyjäisissäkin tuli käytyä, ja anoppikin totesi, että oli hiljaiset myyjäiset. Kaupaksi meni yhdet lapaset ja vauvansukat, onneksi leivoin!


Huomenna saa vielä viettää vapaa päivää, joten unille mars! Saattaapi päästä blogin puolelle jotain valmistakin, mutta sen näkee huomenna!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!