Siirry pääsisältöön

Huovutetut tossut ohjeen kera

Sohvan nurkassa, ikkunalaudalla ja sohvapöydällä olevat kesken eräiset kutileet huutaa tekijää. Ei jaksa. Työntäyteinen viikonlopppu takana ja pakko saada tehdä jotain nopeeta! Kerrankin olin nopea ja Lankakori sekaisin blogin Katjalla oli myynnissä ihanaa kunnon puroa! Jonkin verran tätä ihanaa villalankaa löytyy myös omistakin varastoista, mutta nyt miettiikin tarkkaan, mihin tätä liukuvärjättyä ihanuutta raaskii käyttää.
Paksut puikot ja ohjetta tossukoihin etsimään! Netistä löysin muutaman ohjeen ja kysyin myös töppösguru Heliltä pikkuisen apuja ja loppupeleissä sovelsin kahden saadun ohjeen välillä.


Tässä sovellettu ohje jolka itse tossukat kudoin. Tällä ohjeella tulee toasusta kokoa 37-38. 
Loin 48s ja yhdistin 4sukkapuikolle (nro 7).
Neuloin 3krs joustinneuletta ja aloitin kantalapun. 
Peruskantalappu, mitä tekisin normaaliinkin sukkaan. Kiilakavennuksetkin normaalisti. Puro huopuu konepesussa n. 40% ja kantalapun takaosasta mitattuna neuloin 38cm (kokoon 39-40 41cm ennen kavennuksia) jonka jälkeen aloitin kavennukset, jokaisen puikon viimoiset silmukat neuloin yhteen. 
Toinen sukka samoin tavoin.
Sukkien sisään pistin muutaman muovipussin ja tunniksi rokkaamaan 60asteeseen parin pyyhkeen kanssa. Vaikka tossujen suut somin kiinni erilangalka, oli tossut oksentanut pussit pois sisuksistaan.
Singutin tossut ensin venyttäen ja sen jälkeen käytin pikaisesti omassa jalassa saamassa oikean muodon.Kävikin myös niin hassusti, että en kohdistanut värejä laisinkaan, niin sain tossukoista lähes identtiset. Nämä kelpaa antaa vielä joululahjaksi eräälle tärkeälle!

Pikku silaus neulahuovuttamalla piparimuottia apuna käyttäen ja näistä tuli aika ihanat!Lanka: novita puro, pakkasyö
Puikot: 7mn
Langankulutus: 100g
Koko: 37-38

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä