Siirry pääsisältöön

Värikkäät kerrosrovinousu lapaset

Tilasin kokeiluun Ice yarnilta lankoja ja ensimmäisistä kokeiluista syntyi lapaset. Ice yarnin lankavalikoima on laaja, mutta pakkauskoot järkyttävän isoja. Tätä värikästä lankaa oli paketissa 8 50g kerää, joten ei ainakaan heti lopu. Lankana oli ihan mukavaa neulottavaa, ihanan piristävän väristä ja riittoisaa. Tästä pitää vielä sukatkin tehdä, mutta taitaa koostumuksensa takia kaipailla hiukan seiskaveikkaa tai Jannea kaveriksi.
Lapasten kuvaaminen yksin on aika haastavaa, joten en edes sen kummemmin lähtenyt yrittämään.
Nämä lapaset on ollut puikoilla jo useamman viikon, mutta päätin, että nyt on pakko saada tikutettua keskeneräisiä töitä pois puikoilta, koska olisi ainakin kahdet aloittamattomat tilaustyöt ja viidet tilaustyöt kesken! Ja muutamat joululahja sukatkin pitäisi tikutella vielä ennen joulua! Sohvasta tai ylipäätänsä olohuoneesta en edes viitsi kuvaa ottaa, niin  kauhea lankakaaos on vallannut olohuoneen! Onneksi tällä viikolla ei töitä ole kuin tiistaina enään, ja VIIDEN PÄIVÄN VAPAAT(!!!!!!) saa alkaa. Jes!

Lanka: Ice yarn babu wool print (40% wool 60% acrylic)
Puikot: 3mm
Langankulutus: 62g (joko mun vaaka huijaa, mutta meni vain yksi 50g kerä, mutta vaaka näytti monen punnitus kerran jälkeen samaa!!!)
Koko: nainen
Malli: nirkkoreuna ja kerrosrivinousu

Myyjäisiinkin värkkäilin muutaman kynttilän ja saippuan, pikkuisen vaihtelua ainaiseen kutomiseen.
Myös muutama neutraalinpikin tiskiliina on nähnyt päivän valon. Näihin valikoitui langaksi dropsin belle, jota kippovalimo böökin henkilökunta suositteli! Olihan tätä pakko tilata vielä lisääkin, heh. 

Mutta nyt sohva kutsuu kera kutimien!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä