Siirry pääsisältöön

Myyjäis mietintää

Joulu sen kun lähestyy ja pukin pikku apulaisen on aika tarttua koukkuihin ja puikkoihin. Joululahjat rupeaa pikkuhiljaa muutenkin olemaan valmiina, mutta vielä on tehtävää. Sain myös pyynnön, että menisin Tornioon joulu myyjäisiin myymään käsitöitä. Pitää kysästä anoppi avuksi kahvipakettikassien ja miesten sukkien kanssa.
Miljoona työtä on kesken puikoilla ja joka ilta on edes pikkuisen näyttää myös virkkuukoukkua, tiskirättejä on nyt syntynyt jokunen, myös muutama vetskaripussukkakin syntynyt.
Afrikankukka riepu oli testi. Olen tehnyt tämän jo useampi viikko sitten ja koska ei ollut oikein priimaa, niin jäi omaan käyttöön. Mallia pitää vielä pikkuisen jalostaa, niin näitäkin tulee tehtyä.


Rupesin myös miettimään, että jos joulumyyjäisiin teen noita rättejä myyntiin, niin värimaailmaa, mitä ihmiset haluaa ostaa? Pitäisikö olla ihan punaista, valkoista, mustaa ja harmaata vai meneekö joulun alla myös värikkäät liinat kaupaksi? Paljon viitsii laittaa myös hintaa että minkä ihmiset maksaa? Langat olisi kiva saada takaisin ja pöytäpaikan vuokra, mikä ei kyllä päätä huimaava summa ole, varsinkaan jos anopin saan mukaan myymään. Ja kummiskin olisi kiva myös saada jotain kaupaksikin, ettei kaikkea tarvisi kotiin kannella.Sukkiakin löytyy isot kasat valmiina, jokuset lapaset ja muutama isoäidinneliöistä virkattu torkkupeittokin. Menisikö isoäidinneliöistä virkatut koristetyynyt kaupaksi? Millaisia sukkia pitäisi tehdä? Entä miten laskea kokoja?
Kuinka paljon valinnan varaa pitäisi olla?

Huoh, liikaa mietittävää, mutta ideoita otetaan vastaan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!