Siirry pääsisältöön

sähkötupakasta

Kyllä olen polttanut tupakkaa jo 13vuotta. Alkuun vähemmän ja viimeisen n. 8vuoden aikana askin päivässä. Lopettanut olen muutamaan otteeseen, heikoin tuloksin.
Työpaikan pojat olivatkin tilannut sähkötipakat ja itsekkin lueskelin muutaman päovän netin syövereitä ja tilasin itsekkin.
Jo se, että analogisessa tupakassa on tuhansia myrkkyjä ja sähköisessä vain nikotiini on plussaa. Viikon höyryttelyn jälkeen maku- ja hajuaisti on selvästi parantunut, sormet ja vaatteet ei haise tupakalle sekä rahaa on "säästynyt" jo 6maksiaskin verran. Vielä ei voi säästämisestä puhua, olen hurahdellut ostamaan "muutaman" makutiivisteen (14!!!!). Rahaa on kummiskin palanut vain 65e sisältäen kolmet postimaksut.
Ostanut olen:
Paulsaar: aloituspakkaus 24e (sis. Sähkötupakka, laturi ja 2makutiivistettä) sekä vielä erikseen 2makua.sekä 5x polttimoita. Posteineen 38e.
Onepoundeliquid.com: 4xmakutiiviste 10,5e
Nesteshop.com: 6xmakutiiviste 15.1e
Ostoksiin on mennyt noin 1,5viikon tupakkarahat ja mulla on nyt jemmassa n. 90päivän tupakat! Oman tupakan säiliö vetää 1,6ml nestettä ja se riittää yli päiväksi.


Pikkuisen vielä omia mielipiteitä mauista, joita olen maistanut:
Paulsaar:
Colatobacco (4,2e 10ml pullo 12mg nikotiinia) ihan kauheaa pelkästään! Ei maistu cola yhtään! Hyvää sekoitettuna icetobaccoon
Icetobacco (4,2e, 10ml pullo, 12mg nikotiinia): tää on ihan hyvä työtupakka. Maistuu hyvälle ja pystyy sekoittamaan muihinkin makuihin
Pink gum (4,2e, 10ml pullo, 12mg nikotiinia): tämäkin on ihan hyvä perus työneste.
Kahvi (4,2e, 10ml pullo, 12mg nikotiinia): ei maistu kahville sitten millään!ihan hyvää ja tulee kyllä höyryteltyä poiskin.

Nesteshop, vapor:
Vadelma(2,1e, 10ml pullo, 12mg nikotiinia)
Tää on hyvää! Ehdottomasti yksi lemppareista! Tätä pystyy imuttelemaan vaikka joka päivä!!
Juustokakku (2.1e, 10ml pullo, 12mg nikotiinia) tätä en vielä pelkälteen ole kerennyt maistamaan. Lisäsin vadelman ja vaniljan lisäksi tankkiin ja hyvää on!
Vanilja(2,1e, 10ml pullo, 18mg nikotiinia) vanilja ei tosiaankaan ole mukään lempimaku/tuoksu, mutta tilasin ihan kokeilu mielessä, sekoiteltavaksi muihin hedelmämakuihin. Vadelman kanssa toimii ainakin. Sekä vadelmajuustokakun!
Kookos(2,1e, 10ml pullo, 12mg nikotiinia):
Persikka(2,1e, 10ml pullo, 12mg nikotiinia):
Mustikka(2,1e, 10ml pullo, 12mg nikotiinia):

Onepoudeliquid:
Very berry (1punta, mitä lie euroissa, 10ml pullo, 12mg nikotiinia):
Tropical mix( 1punta, 10ml pullo, 12mg nikotiinia):
Choc-a-nana(1punta, 10ml pullo, 12mg nikotiinia):
Mint blast( 1punta, 10ml pullo, 12mg nikotiinia):

Kertokaas omia kokemuksia myös sähkötupakasta ja omista lempparimauista!

Tämähän ei niinkään omaan käsityö blogin piiriin kuulu, mutta en tämän takia viittiny uuttakaan blogia perustaa :)
Kommentit

 1. Itsekin sauhuttelen (hyihyi), mutta sähkötupakkaan ei tee mieli koskea. Asiaa sen kummemmin tutkimatta ja kaikin puolin muutenkin pätevästi mitään tietämättä vinkkaisin, että eipä näitäkään olla tutkittu vielä juur yhtään, et en täysin luottaisi niiden myrkyttömyyteen. Jotainhan niissä on, kun tuollaisilta maistuvat etc, että mitenkäs tavan käyttäjänä ilman kemian maisteriutta tiiät tosissaan mitä niissä on :D.

  Tällä teilauksella en tokikaan tarkoita kyllä yhtään teilata - enkä todellakaan aio verrata että tavan tupakka olisi mitenkään parempi vaihtoehto! Kunhan teki mieli mainita, että pienoinen epäluulo on aina ihan tervettä :).

  Toivottavasti tämä sähköinen versio poistaa tavan tupakan tarpeet, josko tuostakin voisi päästä helpommalla eroon (jos siihen ilmenee tarvetta). Mulla tupakointi on kyllä niin vahvasti pelkkä huono tapa, millonkohan ois viimeksi oikeasti vieroitusoireita iskenyt. Ei tehnyt yhtään tiukkaa olla melkein viikko tupakoimatta saikulla, ottaen huomioon että normaalisti menee ihan vähintään puoli askia päivässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekkin koitan heittää koko touhun pois, mutta tämä on tapa enemmän kuin pakko. Ainakin tupakan oireita hävinnyt, niinkuin mainitsin maku ja hajuaistin kunnollisen palautumisen. Aamu ja kahvi tupakkaa tekee mieli, mutta näillä mennään. Ja aika paljon nettiä luin ennen kuin tilasin.

   Poista
 2. Näin terveysalan ihmisenä olen kyllä eri mieltä sähkötupakan terveellisyydestä tavan tupakkaan verrattuna. Kyllä sähkötupakkakin sisältää muitakin myrkkyjä kuin nikotiinin https://www.thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvuudet/tupakka/tupakkatuotteet-ja-sahkosavuke/sahkosavuke/sahkosavukkeiden-turvallisuus-ja-terveyshaitat
  Nicorette on tietääkseni ainoa tuote, joka sisältää nikotiinia. Ja sitä paitsi nikotiini ei ole elimistölle pahin myrkky. Nikotiini on se ainesosa, joka menee sinne aivoihin ekana ja aiheuttaa sen hyvänolon tunteen. Nikotiini on se joka koukuttaa. Kannattaa todellakin tutustua noihin thl:n sivuihin, koska sieltä löytää puolueetonta tietoa. Jos vain lukee sähkötupakkafirmojen sivuja, niin totta kai ne antaa ruusuisen kuvan sähkötupakan terveellisyydestä.

  VastaaPoista
 3. HANNA R sähkötupakka on tutkitusti ja englannin terveysviraton julkaiseman raportin mukaan huomattavasti (vähintään 95%) tupakointia terveellisempää. Yhden sähkötupakkafirman sivuilla on selkeästi kerrottu asiasta tarkemmin ja lähteetkin löytyvät kuvasta: http://www.paulsaar.com/blogi/sahkotupakka-tutkimus/

  Lisäksi paljon myönteisiä tutkimustuloksia löytyy sähkötupakkayhdstyken sivuilta: http://vapers.fi/category/tutkimukset/

  Tietty noi molemmat tuovat sähkötupakan kannalta myönteistä tutkimustietoa esille, mutta asiaa on siis tutkittu. Englannissa asiasta uutisoidaan niin hallituksen kuin mediankin puolelta erittäin positiivisesti. Suomen THL on julkaissut jopa väärää tutkimustietoa aiheesta. Tämä oli vielä lääke- ja tupakkafirmojen tekemä tutkimus. Eikö tuo tieto ole sitten mielestäsi kyseenalaista? THL:n takana on oikeasti ihan tavallisia ihmisiä jotka uskovat kaiken mitä heille lääketeollisuus syöttää. Eihän niillä ole vissiin aiheesta yhtään omaa luotetttavaa tutkimusta.

  VastaaPoista
 4. Itse lopetin kivuttomasti röökinpolton sähkötupakalla. Vaikea uskoa että sähkörööki vaarallisempaa olisi kuin perinteinen. Tuolta nesteshopista myös tilaillut eri makuja ja nyt olen parissa kuukaudessa laskenut nikotiinipitoisuuden 18:sta 6-9 mg tasolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itelle tuli tänään postissa uusi höyrytin ja 10uutta tiivistettä. Yli kolmeen viikkkoon polttanut yhtäkään tupakkaa eikä tee edes mieli.

   Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!