Siirry pääsisältöön

Rooman reissu osa 1

Vaikka mikään matkablogi tämä ei olekkaan, päätin oman reissuni tänne kirjoitella.

Päivä 1. Aamu herätys klo 4.40. Voin myöntää, että montaa tuntia ei tullut nukuttua. Kuppi kahvia ja vaatetta niskaan ja äitin kanssa kohti lentokenttää. Kaikki tarkistukset menikin yllättävän nopiaan ja kentällä meillä olikin reilusti luppo aikaa. Itse tosin nukuin melkein koko 3tuntisen lennon, mutta hyvä niin.

Lentokone selfie
Lentokentältä hypättiin bussiin, joka menikin ihan Rooman juna-asemalle asti. Matkalaukkujen kanssa sompailtiinkin hetki, kunnes hotelli löytyikin helposti. Matka tuohon Termiinin asemalle ei montaa minuuttia kyllä vie, nyt kun tietää missä ollaan.
Käytiinkin pikaisesti suihkussa ja vaihdettiin vaatteet. Ulkona on ihan jumalattoman kuuma, n. 38astetta. Ja koska merta ei ole lähellä, sen myös huomaa. Käveltiin n. 8km matka ja katseltiin maisemia. Käytiin Espanjalaisilla portailla (super kuuma) ja vettä kului monta litraa.


Espannjalaiset portaatItalialainen pasta on tajuttoman hyvää ja n. 8km kävelyn jälkeen poikettiin pastalla. Pesto gnocheista ei kuvaa tullut otettua, mutta hyvää oli!

Iltäpäivällä suunnistettiin hotellille päikkäreille. Uni tuli loistavasti, ja alku illasta lähdettiin taas kaupungille.

Santa Maria Maggiore

Valkoviiniä on kahden päivän aikana tullut juotua useampikin lasillinen.... Kaikista en ole edes napsinut kuvia, mutta viini täällä on hyvää ja halpaa.Päivä 2. Aamu alkoi loistavilla uutisilla. Pikku sisko oli yöllä putkauttanut toisen pikku mimmin maailmaan. Täti ja mummo täällä miettiikin jo tuliaisia!


Nukuttiin hiukkasen pommiin suunnitellusta, ja aamupala pöytään päästiin vasta 9.15. Hotellin aamupala oli ihan hyvä ja sillä jaksoikin kiertää muutaman ihan turisti kohteen. Oltiin kävelemässä Colosseumille, niin meille tultiin tarjoamaan oppan kanssa olevaa kiertelyä. Jonkin aikaa emmittiin, mutta otettiin kummiskin se oppaan kanssa kuljeskelu. Päästiin jonon ohi suoraan sisään, n. 10min piti jonottaa turvatarkastukseen. Ilman opasta, olisi jonoissa mennyt helposti neljäkin tuntia! Opas osasi asiansa (ehkä liiankin hyvin) ja osa englannin kielisestä selostuksesta meni pikkuisen ohi. Ei siinä, vaikuttava paikka!


Hintoihin sisältyi myös Romaforum, joten käytiin myös se katsomassa kaameasta kuumuudesta huolimatta.


Kommentit

 1. Olette te aika mimmejä, kun jaksoitte helteessä tallata 8 kilsaa. Muistan kun oltiin miehen kanssa Roomassa muutamia vuosia( kääk taitaa olla jo 8 vuotta)sitten näihin aikoihin, oli saakutin kova helle ja jalka ei tahtonut päivällä nousta mihinkään. Kun ei ole merta lähellä ei käy edes viilentävä tuuli.
  Onnittelut tätiydestä! Mun miehestä tuli eno pari viikkoa sitten ja on ihanaa neuloa pieniä nuttuja ja sukkia vaihteeksi:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kattelin justiinsa askelmittarin lukemia ja 10-12km on tullut helteessä tarvottua per päivä. Juurikin kotiuduttiin äitille. Oli kyllä ihana reissu!

   Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä