Siirry pääsisältöön

lupauksia uudelle vuodelle

Taas on uusi vuosi pyörähtänyt käyntiin. Langan kulutustahan en sen kummemmin käynyt läpi lähi kuukausina, mutta nyt otin vihkosen esiin ja tein puolivuotis katsauksen.
Rupesin vasta heinäkuun alusta pitämään kirjaa kaikesta, ens vuonna näkeekin sitten kunnolla vuoden puuhailut.

Mitäs olen sitten saanut puolessa vuodessa pois puikoilta?
Sukat:
21 paria naisten sukkia
3 paria lasten sukkia
4 paria miesten sukkia

Muuta:
3 pipoa
2 boleroa
Liivi
5 tiskirättiä
3 huivia

 Tuossa nyt pääpiirteittäin kaikki työt, vaikka jotain puuttuukin.

Nyt uskaltaa myös julkaista joululahja kuvia. Montaa pehmeetä pakettia ei kyllä tullut lähetettyä


Lanka: 7 veljestä
Koko: 41
Puikot: 3mm
Langankulutus: 148gHuovutetut pikkutossut
Lanka: isoveli ja puro ilo
Puikot: varressa 3,5mm cubics ja 6mm purolle
Langankulutus: 53g
koko: 1v (pohjan pituus 14cm)
Liukuestettä pohjiin


Lanka: jussi (novita)
Puikot: 3mm
Langankulutus: 48g
Malli: valepalmikko
Koko: 1v (pohjan pituus 14cm)

Vielä lupauksia tulevalle vuodelle:

Lanka varasto pienenee -10kg kuluvan vuoden aikana!
Saan ostaa 1 kerän lankaa, kun 1kg on neulottu varastosta
Novitan langat on toivottavasti saatu pois omista varastoista, niin pääsee hamstraamaan kaikkia muita ihanuuksia.

Neulonta intoista uutta vuotta kaikille!


Kommentit

 1. Hyvää alkanutta vuotta sinullekin!
  Täällä odotellaan vielä puuttuvia kalenteriluukkuja...Olis hinku saada viimevuotiset työt pois puikoilta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitto, mie unohin koko jutun! Kipeenä olin koko joulun. Koitan kirjottaa huomenna puuttuvat luukut kun pitää kaivella ne arpa lippusetkin jemmadta :)

   Poista
  2. Nou hätä, onha se kiva uusi vuosikin aloittaa sitte uusin sukin...:)
   Sulla on ollut nyt niin paljon kaikkea ja viel kipeenäkin oot ollut, että se on ihan ymmärrettävää että unohtuu.

   Poista
 2. Mä en ehtiny koko joulukalenteriin mukaan muuttohässäkän vuoksi. Mutta voisin vaikka tehdä tammikalenterisukat :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!