Siirry pääsisältöön

tuunatut säilykepurkit ja joulun aloitteluaLankojahan voi käyttää muuhunkin kuin neulomiseen. Kiitos pinterestin. Olen jo monen kuukauden ajan halunnut neulontanurkkaani uudet purkit puikoille. Ennen puikot oli sikin sokin bambulankojen kanssa ja kaikki tippui, kun jotain koitti purkista metsästää. Nyt ongelma on ratkaistu ja töistä nappasin muutaman suht pienen säilyketörpön, näitä varmaan tulee tehtyä muutama enempikin ja erilaisia.


Näihin purkkeihin tarvitsee vain mielikuvitusta, limaa ja vielä lisää mielikuvitusta. Lankana purkeissa regian flurmanian jämäkerä ja purkkeihin upposi yhteensä 15g lankaa. Lisäksi mustaa itseliimautuvaa samettikoristetta löysin eilen citymarketista.

Purkeista paistaa vielä liima läpi kuvan otto hetkellä.

En ole oikeastaan koskaan ollut kauhean fanaattinen jouluihminen. Töissä saa jouluruokaa vääntää reilun kuukauden pikkujulujen merkeissä ja muutenkin joulupöydässä omaan suuhun kelpaa vain riisipuuro, kinkku ja kalatuotteet. Tänä jouluna oonkin ollut ajoissa ja joululahjat on paketissa jo kaapin päällä. Tietysti olisi vielä miljoona kudottavaa pehmeää pakettia ja muutama muukin itsetehty lahja odottaa tekijäänsä, mutta enään ei tarvi kaupoille lähteä!!
Lisäksi tänä vuonna ostin elämäni ensimmäiset jouluverhot!! Kaippa musta on vaan vanha ruvennut tulemaan!


Kommentit

  1. Hmm, tuollaisiahan voisikin tehdä, tai nyt rupesi yksi ajatus itämään...kiitos...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!