Siirry pääsisältöön

joulukalenterisukka 2014

Jokaiselta neulojalta löytyy jämälankakeriä kaapinperukoilta. Ajattelin näin joulun alla julkaista neulonta aiheisen joulukalenterin!

Työn alle tulisi sukat, jotka ohjeen mukaan tulee polvipituisiksi, itse neulon 7veljeksen jämistä, joten jos otat työn alke ohuemman langan, lisää raitojen kerroksia. Halutessasi voit toki tehdä ohuempiakin raitoja, jolloin sukasta tulee normaali mittainen.
Sukkiin valitaan pääväri, jolla neulotaan resori, kantapää sekä kärkikavennukset. Myös jokaisen kalenteri raidan väliin neulotaan 1krs päävärillä.

Kalenterin aloitukseen tarvitset:
10kpl sukkapuikkoja tai vaihtoehtoisesti magic loop tekniikalle pitkät pyöröt
Jämälankaa

Päivässä ei tule kudottavaa kuin muutama kerros per sukka, joten muilta käsitöiltä sukat eivät vie paljoa aikaa.
Resori, kantapää ja kärkikavennukset eibät kuulu kalenteri luukkuihin!

pyrin päivittämään kalenteri luukut päivällä, mutta joulun alla mulla on jonkinverran työkiireitä, joten luukku aukeaa viimeistään illalla.

Kuka lähtee mukaan?

Kommentit

 1. Hauska idea!! Tähän vois vaikka ryhtyäkin... Tosin onkohan mulla 10 sukkapuikkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ;) noin saa ainakin molemmat sukat samalla tehtyä ja saa kavennukset ym ilman muistiinpanoja valmiiksi. Voihan toiden sukan tikutelka sitten vaikka joulun jälkeenkin

   Poista
 2. Mie voisin kokeilla, mutta en kyllä mee lupailee. Tuolla magic-loopilla lähden etenee, kun ei mulla noin montaa sukkapuikkoo taida olla.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa, tämä on hauska idea! Sitten osallistunkin kahteen joulukalenterisukkiin, tähän ja Neulistin ja Vyyhdin kalenteriin:D Toivottavasti puikkoja on riittävästi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää että kalenterille tulee tekijöitäkin :)

   Poista
 4. Juu mukavaa. Jos puikkoja löydän, niin mukana ollaan!

  VastaaPoista
 5. Tämä on niin hauska juttu, että haluan lähetä mukaan. :) Nyt kaivelemaan puikkoja esille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En malttanut olla arpomatta jo ensimmäistä luukkua.

   Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!