Siirry pääsisältöön

keväiset sukat teetee pallaksesta

Sain sny pariltani lahjaksi kolme kerää teetee pallas lankaa. Aivan ihanaa liukuvärjättyä vihreää, josta tuli aivan kevät mieleen. Aloitin ensin olga sukkien tekoa, mutta purkasin sukat, koska en olisi jaksanut kutoa toista moista. Ja kuten aikaisemmassa kirjoituksessakin mainitsin, tästä tee teestä tulee uusi luottolanka. Hippasen on tyyriinpää kun perus veikka, mutta tuplasti pehmeempää. I like!


Lanka: 7veikka valkoinen ja tee tee pallas 0053
Puikot: 3mm novitan kilkuttimet
Langankulutus: 101g
Malli: varteen innostuin kutomaan reilu 10cm rikottua helmineuletta, muuten perus raitasukkat
koko: 38-39

Tuli kivasti melkein kohdilleen raidat, vaikken mitenkään edes kohdistellut. Aloitin kummankin sukan omasta kerästä sisältä. Sukat syntyivät myös nopeasti. To iltana aloittelin, perjantaina en näihin edes koskenut ja nyt lauantains valmiit.

Mun oli myös tarkoitus saada kuvattua nämä sukat viimeisinä ruskan hetkinä anoppilassa, mutta eilinen lumimyräkkä ja tämän päiväinen vesisade romutti ne haaveet ja tuli kuvattua tylsästi ja nopiasti.

Nyt on sitten taas kutima innostus saatu kukkaan ja kolmet miesten sukat tilauksessa. Niiden kimppuun siis :)

Onko teillä kokemuksia tee tee pallaksesta?

Kommentit

 1. Kauniin väristä tuo pallas ja kivan näköiset sukat muutenkin :) Just ostin itekki pallasta, et olis tarkotus kokeilla kans pian :) kiva oli lukea kokemuksia siitä millaista lanka on, kun olen itse pettynyt 7veikan karheuteen niin jos tämä on tosiaan pehmeämpää niin taitaa tulla luottolangaksi täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liityinkin hellevi sun blogisi lukijaksi muutama päivä sitten!! Itse ainakin rupean tuota pallasta ostelemaan ja tuhlaamaan tuota veikka varastoa. MYös janne lanka on ihanan pehmoista ja edullista veikan vahvuista lankaa :)

   Poista
  2. Joo huomasinkin, kiitos vaan :) ja joo jannea joskus ostin helsingin reissulla ja muistuttikin paljon 7veikkaa, pysyy muodossa samalla tavalla eli on vähän jäykempää mutta kuitenkin ei oo karheeta niinku 7veikka :)

   Poista
 2. Kauniin väriset sukat! Minäkin pidän Pallaksesta, ihanaa sukkalankaa, paljon pehmeämpää kuin 7 veikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse en ole uskaltanut ostaa jos oliskin ollut omille puiloillle liian ohutta, mutta täydellistä lankaa :)

   Poista
 3. Tosi kaunis lanka ja kauniit sukat. En ole Pallasta kutonut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt on vielä tästä langasta miestensukat puikoilla. Suosittelen kokeilemaan

   Poista
 4. Näitä sukkia kävin jo keskeneräisenä ihailemassa =) Todella kauniit!!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!