Siirry pääsisältöön

Jos mä vielä yhen raidan.....

Nää polvisukat tuli kuin itestään. Sunnuntaina alkuillasta alottelin ja nyt tiistai keskiviikko välisenä yönä yhen aikaan sain pääteltyä :) maanantaina en ees vilkassu näitä sukkia. Oon niin tylsistyny tekemään samanlaista raitaa, joten otin Yatsy pelistä 2 noppaa ja heittelin niitä, raitojen kerrokset tulivat siis silmälukujen määrien mukaan :) Ohje polvisukkiin löytyy aikasemmasta blogi päivityksestä.
Onnen nopat ja loistavat piirrustus taidot ;)
Oli tarkotus koittaa virkata vielä muutama kukkanen tuohon varteen, mutta kun ei osaa virkata, niin ei osaa :( Ihanat nämä on kummiskin tämmösinäänkin.
Lanka: 7veljetä tummanruskea (ei tällä hetkellä kaupoissa) ja punainen raitalanka, jota löysin vajaan kerän jämälankalaatikosta.
Puikot: perus novitat 3mm
koko:38
Langankulutus 192gKommentit

 1. On kauniit,kiitos vinkistä,mulla ruskeaa 7-veljestä jemmassa,nyt tiedän mitä siitä alan neulomaan pukinkonttiin :)

  VastaaPoista
 2. Mahtava idea tuo nopilla arvotut raitakerrokset! Ja upeet sukat noin muutennii :)

  VastaaPoista
 3. Jotenkin orpo olo, kun ei oo yhtiäkään sukkia kesken (olgia ei lasketa. ne ei vaan just nyt nappaa!!). isoimmat kyjy työt jätän suosiolla odottamaan loppuvuotta, joten taijan alottaa kalajoet seuraavana :)
  tuo ruskea seiskaveikka on ihan lempparilanka, tilaan sitä joka paikasta, mistä löydän! enään olis 2 täyttä kerää ja 2 vajaata tuota ruskeaa.
  ja kyllä katja, raidat on pop ;)

  VastaaPoista
 4. Mahtavat raidat tuli arpomalla. Upeat on! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut! Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!! Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm. Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!! Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.  Lanka: 7veljestä väri nro 060 Puikot: 3mm Langankulutus: 108g Koko 40 Kaaripitsin ohje: Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry. 1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen 2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen 3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen 4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn 5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee. Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille. Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa. Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta. Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä