Siirry pääsisältöön

viimeinen sny paketti ja elämän uusia tuulia.

Sain kuin sainkin ukkokullan eilen puhuttua ympäri ja että kauppareissulla haettaisi viimeinen sny paketti.
Paketista oaljastuikin kaikkea kivaa, taas kerran! 4kerää lankaa ( tuosta elegantista tulee varmasti ihana pipo!) pikkukeristä syntyy varmasti junasukkia ja lana grossin aijon käyttää aivan omiin sukkiin! Hiuksiin laitettava kukkakoriste pääsee roomaan ja tuo vartalonkuorinta aine pääsee illalla testiin, aivan ihanan hunajainen tuoksu!
Myönnän, että repesin tuolle neulo julkkis kirjalle. Selasin sen pikasesti läpi, ja pakkohan tuommoinen on tehdä!
Parini oli tämän kevään mehtäemäntä, iso ja ihana kiitos kaikesta! Syksyllä aivan varmasti pääsee viime paketin vironvilla puikoille, ja sitä ihanaa sukkalankaakin olen jo hipelöinyt ja saanut kerittyäkin. Kiitos tuhannesti!
Ja sitten. Viime postauksessa ilmoittelinkin, että olen laittanut unelmia eteenpäin. Tänään sain postissa ilo uutisen, ja syksyllä pääsen opiskelemaan! 10vuotta kokin hommia takana ja nyt vaihtuu ala totaalisesti. Musta tulee maalari. Tämä 8vuotta tauolla ollut haave, on nyt toteutumassa!


Kommentit

 1. Niin ja se muovitötterö sen yhen kerän ympärillä oli muuten vyyhti sukka. Mahtavaa että tykkäsit kierroksesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että ihmettelin mikä se on, pitää laittaa jemmaan!

   Poista
  2. Se on ihan kätevä varsinkin jos tykkää vetää sitä lankaa kerän sisältä.. pitää muotonsa paremmin.

   Poista
  3. Se julkkis kirja on ihan hauska.. takuulla semmosia lahja ideoita mitä muut ei tee :D saa kätevästi jämiä noihin kulumaan..

   Poista
  4. Alotan aina kerän sisältä, joten tulee varmasti käyttöön! Mulla vaihteeksi miljoona työtä keslen, joten julkkikset saa odottaa jouluun. Loistava joululahja sukan sisään piilotettavaksi! Nyt on muutenkin vienyt virkkuukoukku mennessään!

   Poista
 2. ihana viimeinen paketti!

  Onnittelut opiskelupaikan johdosta! (itse en päässyt :'( )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään mun paketista! Ja koulua odotan innolla!

   Poista
 3. Ihana paketti, tuo kirja kuulostaa hauskalta! Ja onnittelut opiskelupaikasta, itsekin lähden koulunpenkkiä kuluttamaan työnohessa, samaa alaa mutta etiä päin....

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.

 Lanka: 7veljestä väri nro 060
Puikot: 3mm
Langankulutus: 108g
Koko 40

Kaaripitsin ohje:
Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry.

1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen
2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen
3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen
4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn
5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen

Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut!Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!!

Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm.Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!!Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa liukuestenestettä. Vain mielikuvitus on rajana!…

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee.

Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille.

Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa.

Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko


Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta.Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja 4 pui…