Siirry pääsisältöön

räsymatto sukat
Tosiaankin, facebookin käsityö ryhmissä on nyt villityksenä tehdä sukat kahdesta valmiiksi raidoittuvasta langasta. selasin lauantaina omaa seiskaveikka laatikkoa, ja sain innostuksen kokeilla näitä sukkia myös. omaan silmään ehkä liian punaiset, koska tuo punaimen raitalanka ei omaan silmään raidoittunut tarpeeksi radikaalisti, mutta kivat näistä silti tuli!


Torstaina alkais kauan odotettu kesäloma!! Ihanaa!! Totrstai aamuna olis kemi-tornion lentokentällä oltava jo 5.30 (kutimet mukaaaaaan!!!!!!) ja helsingin päässä pääseekin lomalla tekemään ihanan ystävän hää ruokia! (mikä loma????)  pikkusiskollakin pitäisi olla laskettu aika silloin torstaina joten saas nähdä, että tuleeko pikku prinsessa jo silloin maailmaan.
Maanantaina pääseekin äidin kanssa 5päivän reissulle italian lämpöön, roomaan. Ihana päästä viettämään äitin kanssa laatuaikaa ihan kahdestaan ja koskaan ei olla taidettu sen kummemmin missään pitemmällä matkalla ihan kahdestaan käydäkkään.


Aurinkoisin ja villasukan lämpöisin kesäterveisin toivoopi blogin pitäjä Vera!! ja hei, muahan voi seurata myös instagramissa, löydyn nimimerkin takaa lankapallero. sinne tulee päiviteltyä aika paljonkin neule (ja kissa) kuvia!!

Lanka; Novita 7veljestä raita nro857 (pun raitalanka, ei myynnissä tällä hetkellä) ja väri nro 825 ( mikä lie vaahtokarkki?? sekään myynnissä tällä hetkellä)
puikot: 3mm
langankulutus: 100g
Kyjy työ nro 13
aloitettuja töitä 10/20
valmiina 7/20

ps. kuka jaksaa laskea, montako kertaa kaikki on tässä kirjoituksessa ollut ihanaa :D

Kommentit

  1. Aika monta ihanaa, ja täältä yksi lisää; ihanat!
    Oikein mukavaa lomaa sinulle:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.

 Lanka: 7veljestä väri nro 060
Puikot: 3mm
Langankulutus: 108g
Koko 40

Kaaripitsin ohje:
Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry.

1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen
2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen
3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen
4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn
5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen

Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut!Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!!

Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm.Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!!Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa liukuestenestettä. Vain mielikuvitus on rajana!…

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee.

Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille.

Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa.

Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko


Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta.Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja 4 pui…