Siirry pääsisältöön

Langanvärjäysprojekti ja ohjetta lankojen värjäykseen

Lanka korissa möllötti vajaa kerä valkoista 7veljestä. Päätin värjätä sen. Samaan syssyyn värjäsin myös hiirenharmaista valepalmikko sukista ylijääneen vaalean harmaan kerän. Löysin myös jämälanka laatikosta vaalean nostalgia kerän (7veljestä) sekä keltaista. Langat imiihan hyvin, joten väriä kannattaa käyttää reippaasti!!TARVITSET:
Lankaa
Etikkaa
Väriainetta
Ison kattilan/kattiloita jos värjäät useammalla värillä
Sekoitustikun
KUMIHANSKAT!!
Römppä vaatteet

Kumihanskojen käyttö on suositeltavaa! Terveisin sinisorminen keittäjä!
itselläni oli käytössä kolmea perusväriä, joita sekoittamalla ei tarvitse kuin mielikuvitusta1. Valitse langaksi mahdollisimman luonnonkuituinen lanka, keinokuitu lanka ei värjäänny.2. Vyyhditä lanka

Lanka on helppo vyyhdittää tuolin nojaa vasten. sido vyyhti yhtenäiseksi ERIVÄRISELLÄ LANGALLA (toisin kuin kuvassa)


3. Laita langat likoamaan astiaan, jossa on 1/3 osa etikkaa, loput vettä.Anna liota siihen asti, kunnes langat ovat kokonaan litimärät.

Harmaa ja vitivalkoinen 7 veljestä


4. Purista ylimääräinen vesi pois langoista.
5.Lisää vesi ja haluttu väri kattilaan. VESI EI SAA KIEHUA, ettei lanka huovu! Voit halutessasi värjätä koko lanka vyyhdin yhdellä värillä tai dippailla eriväreihin kattilassa

Ja veteen vain likoamaan


Keltainen 7 veljestä sai kaveriksi pikkuisen punaista

/veljeksen nostalgiakin sai uutta ilmettä6. Kuivata vyyhdit ja keri

keltainen 7veljestä muuttui oranssiksi ja harmaa sai punasinisen ilmeen

Valkoista veikkaa

Nostalgiaa

Valkoiset veikat iloisesti kuivumassa.

Meidän pihalla oli valmiiksi loistava paikka lankojen kuivaukseen
Huomenna kerittelen kerälle. Omat lankavyyhtini oli n. 30g-80g painoisia, joten nämä tulee raidoittamaan vain sukkia.

Lankojen värjäys on helppoa ja nopeaa ja voi tehdä jo kouluikäisten lasten kanssa! Ja saa varmasti ihania ja persoonallia lankoja!!


Kommentit

 1. Ja nyt lähti heti valkoiset langat värjyyseen! Kiitos ohjeesta! ♥♥♥

  VastaaPoista
 2. Hei! Kuinka väri kiinnittyy lankoihin eli toimiiko etikka kiinnittäjänä vai mitä tapahtuu, kun neulomus pestään ekan kerran?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. itse pesisin käsin, mutta mulla on pysynyt värit kyllä koneessa. ostin joskus jonkun muun värjäämää lankaa ja siinä ainakin pysyi hyvin :)

   Poista
 3. Ihana idea värjätä lankoja tuolla tavalla.. tais mennä tämänkin tytön kokeilu listalle..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.

 Lanka: 7veljestä väri nro 060
Puikot: 3mm
Langankulutus: 108g
Koko 40

Kaaripitsin ohje:
Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry.

1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen
2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen
3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen
4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn
5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen

Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut!Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!!

Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm.Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!!Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa liukuestenestettä. Vain mielikuvitus on rajana!…

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee.

Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille.

Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa.

Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko


Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta.Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja 4 pui…