Siirry pääsisältöön

Kuukauden langan kulutus ja Regia sukkanimi kilpailun voittaja ja ohje!! Sukkien nimeksi tuli Helminauhasukat!!

Päätin viime kuun lopussa, että rupean seuraamaan langan ostamista ja kulutusta.
Lankaa tuli taloon 2kg150g
Lankaa tuli heinäkuussa kulutettua 1kg379g

Lankaa asuu nyt talossa 16kg671g

Ei paha. Ei todellakaan paha. Muutama suurempi työ on kesken (laskin ne siis "jämälangoiksi") että kun ne saa pois työn alta, ei tilanne ole edes noin paha enään :D

Mulla oli myös Sukkanimi kilpailu ja sukkien nimeksi tuli Helminauhasukat :) Nimen keksijä voi ottaa muhun Facebookin kautta yhteyttä :) pieni lankapalkinto lähtee kuun puolessa välissä postissa :)Ohje Helminauha sukkiin

Ohje on n. 7 veikan paksuiselle langalle ja naisten kokoon 38-39. Ohjetta on helppo soveltaa sekä pienemmäksi tai isommaksi. Sekä kantapään voi tehdä miten haluaa.

Luo 48 silmukkaa ja jaa ne 12 silmukkaa per puikko. Neulo 5krs 1oikein takareunasta ja 1 nurin. Aloita sitten mallineuleen mukaan. (itse teen kantapään yksivärisiin sukkiin puikoille 1 ja 2, sovella kuvio neule haluamallesi puikolle)
Oikea jalka: Aloita mallineule puikolla 3, neulo muuten oikeaa.
Vasen jalka: aloiuta mallineule puikolla 4, neulo

Toista 4krs kuvio kertaa haluttu määrä, tee kantapää ja jatka haluttu määrä mallikertoja vielä jalkaterään.

Z: oikein
X: nurin
0: Langankierto
>=2 oikein yhteen
<= ylivetokavennus
ZZZZXXZZZZXXZZZZ 4
ZZZZXXZZZZXXZZZZ 3
ZZZZXXZXZZXXZZZZ 2
ZZZZXX>00<XXZZZZ 1
 Pahoittelen jo valmiiksi erittäin epäselvää kaaviota, koitan saada sen jotenkin fiksusti piirrettyä!!
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kaaripitsi sukat ohjeen kera

Kaaripitsi on ollut jo kauan omalla to do listalla ja muutama ilta sitten sainkin nämä puikoille. Kiva, nopea ja nätti malli ja itsellä langaksi valikoitui mahdollisimman neutraali seiskaveikka. Omaan jalkaan pikkuisen isot, joten lahjalaatikkoon menevät odotteöemaan oikeita jalkoja.

 Lanka: 7veljestä väri nro 060
Puikot: 3mm
Langankulutus: 108g
Koko 40

Kaaripitsin ohje:
Ohje on jaollinen 9 silmukalla, loin puikoille 18, 9, 18, 9 silmukkaa ja yhdistin pyöröksi. Varo ettei työ kierry.

1krs. 2nurin, lk, 5oikein, 2oikein yhteen
2krs. 2nurin, 1oik, lk, 4oik, 2oikein yhteen
3krs. 2nurin, 2oik, lk, 3oik, 2oikein yhteen
4krs. 2nurin, 3oik, lk, 2oik, 2oikein yhteenn
5krs. 2nurin, 4oikein, lk, 1oik, 2oikein yhteen

Toista näitä kerroksia halutun varren verran. Omissa sulissa on 9mallikertaa. Ole tarkkana 1puikoin kierroksen alun kanssa, 1puikko vaihtaa työn efetessä paikkaa!

Super helpot huovutetut tossut ohjeen kera

Tulevan joulun joulumyyjäis valmistelut on aloitettava jo hyvissä ajoin. Näitä syntyy töiden jälkeen pari päivässä melkeinpä ja ovat mukavaa töllön katselu puuhailuakin. Ohjetta olen soveltanut Novitan ohjeesta sekä silmukkamäärien myös mallin suhteen ja tällä ohjeella osaa kuka vain neuloa lämpimät tossut!Koko: 39-40, 36-37, 34-35 Kun aloitat silmukoiden luomisen niin jätä n. 40cm pätkä lankaa kantapään yhteen ompeluun!!

Luo 6mm pyöröpuikolle (48, 44, 40) silmukkaa ja neulo tasona 16cm, 15cm, 14cm.Jaa sen jälkeen työ sukkapuikoille tasaisesta ja ala neulomaan pyöröneuleena 14,5cm, 14cm, 12cm Aloita sitten kavennukset ja kavenna joka kerroksella puikkojen viimeiset silmukat yhteen. Katkaise langan pää ja päättele. Ompele aloitus langalla kantapää kiinni. Täytä sukka muovipussilla ja laita 60asteeseen pyykkikoneeseen yhden pyyhkeen ym kanssa.  Muotoile kosteana!!Tossut voi koristella kukkasin, neulahuovuttamalla tai pohjaan voi laittaa liukuestenestettä. Vain mielikuvitus on rajana!…

almamummon kantapää kuvallisilla ohjeilla

Päätin vielä illan päälle kirjoitella almamummon kantapäästä ohjeen kuvien kera. Kysykää ihmeessä jos kysymyksiä tulee.

Itselläni on silmukoita puikoilla 12\puikko (48silmukkaa yhteensä) ja kantapään teen 1 ja 2 puikoille.

Neulo 1 puikolta 4 puikolle puolet 1 puikon silmukoista. Itselle jää nyt 1 puikolle 6 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo ne 6 silmukkaa. Neulo 2 puikolta 6 silmukkaa ja nosta 3 puikolle ylimääräiset silmukat. Nyt 1 puikolla pitäisi olla 12 silmukkaa ja 3 ja 4 puikolla 18 silmukkaa.

Neulo 24krs (12kertaa edestakaisin) ja jaa silmukat kahdelle puikolle, 6 siilmukkaa per puikko


Poimi sitten 12 reunasilmukkaa ja siirrä 3puikolta 6 ylimääräistä silmukkaa kantalappu puikolle niin että päälle jääville puikoille jää 12 silmukkaa ja kantalappu puikoilla on 24 silmukkaa. Neulo ensimmäinen kerros ( kantalappupuikot 24 silmukkaa!) takareunasta.Aloita sitten kavennukset joka kerroksella. Ensimmäisellä puikolla 2 viimeistä silmukkaa oikein yhteen ja 4 pui…